De MPN Contactdag die op 31 oktober plaatsvond in het LUMC in Leiden was wederom druk bezocht!

Ruim 300 patienten en hun familieleden uit het hele land kwamen naar Leiden om zich te informeren over de laatste ontwikkelingen op MPN-gebied, de workshops te volgen en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Hieronder vindt u meer informatie over de presentaties van de sprekers.

Keynote: Prof. Dr. H.C. Schouten van het UMC in Maastricht.
Informatie over MPN’s en de laatste stand van zaken in de ontwikkeling van diagnostiek en medicatie.
Download hier de presentatie
Klik hier om een video te bekijken van de presentatie op het YouTube kanaal van de MPN Stichting

Workshop "Werk aan de winkel" door Dr. Rob Mohanlan, UWV-arts: uitleg over welke paden te bewandelen als u met het UWV te maken heeft als MPN patiënt, en wat de moeilijkheden zijn.
Download hier de presentatie

Workshop "ieder voordeel heeft zijn nadeel" door Ziekenhuis Apotheker i.o. drs. Annette van Ojik: Bijwerkingen en interactie van (MPN) medicatie.

Workshop "Waar is al dat prikken goed voor" door dr. Alice Gerrits, klinisch chemicus: Belang van bloed en beenmerg onderzoek, en de betekenis van de voor de MPN-patient zo belangrijke bloeduitslagen.
Download hier de presentatie

Workshop “Help, mijn dierbare heeft een MPN!” door psychologen Indra Willers en Esther Ruijters. Uitleg over problemen waar familieleden van patiënten mee kunnen kampen, en uitreiken van handvatten om hiermee om te gaan.